száraz bőr okai

Melyek a száraz bőr okai általában?


Míg sokan a zsíros bőrükre panaszkodnak, úgy másoknak a száraz, kivörösödő okoz gondot. A száraz bőr okai a sokat kutatott problémák közé tartoznak. Azt állapították meg, hogy a genetikai háttér mellett, az életmódbéli szokásaink is hatást gyakorolnak a bőrünk minőségére.

Bár a genetikai tényezők roppant nagy szerepet játszanak a külsőnk változásában, mi magunk is sokat tehetünk a testünk állapotáért. A száraz bőr legalább annyira kellemetlen tud lenni, mint a kombinált vagy zsíros. A feszülő érzés mellett, ugyanis még a ráncok is hamarabb jelennek meg az ilyen típusú bőrön. A száraz bőr okai talán nem is annyira fontosak, mint maga a tünetek kezelése. Tény, hogy ez jóval egyszerűbb, mint a pattanásos bőré. A legfontosabb a kímélően tápláló hidratáló megtalálása és rendszeres alkalmazása.

A száraz bőr okai ugyanis gyakran a bőrápolási rutin hiányában rejlenek. A belső hidratálás mellett, a külső is fontos, ahogy az arcradírozás, a maszkok és szérumok alkalmazása, valamint a kíméletes arctisztítás kifejezetten száraz bőrre.