Shimano

Meghódította a világot a Shimano


Mitől különleges a 2021-es év? Néhány elhivatott kerékpáros biztosan tudja, hogy pontosan egy évszázaddal ezelőtt kezdődött a Shimano története. Akkoriban még senki sem gondolta volna, hogy az akkor 26 éves Shozaburo Shimano milyen sikeres vállalkozást fog alapítani, aminek mind a mai napig meghatározó szerepe van a kerékpározásra nézve. Azóta számos alkatrészcsalád látott napvilágot.

Ennek köszönhető, hogy a profi versenyzőtől kezdve az egyszerű városi bringásig, mindenki megtalálhatja a megfelelő változatot, ráadásul remek ár-érték arányban.

A Shimano márkanév tehát egyet jelent a minőséggel. A kompatibilitás szempontjából fontos, hogy a Shimano alkatrészeket ne párosítsuk más gyártók termékeivel, mert adódhatnak problémák.

Nem kell attól tartani, hogy esetleg nem fog működni a váltó vagy a fék, bár olyan is előfordulhat. Azonban sokkal precízebb működésre számíthatunk, hogyha a lánc és a váltó, illetve a féktárcsa, féktest és fékbetét azonos gyártótól származik.  Aki nincs teljesen képben az alkatrészekkel kapcsolatban, az bátran kérje egy hozzáértő segítségét.