Benzines fűnyíró megbízható motorral

Megéri manapság egy benzines fűnyíró?


Mindenkinek a mindennapi kötelességei közé tartozik az igényes lakókörnyezet megteremtése, ezért nem árt tisztában lenni azzal, hogy ehhez mik a leginkább megfelelő eszközök. A benzines fűnyíró természetesen nem hiányozhat a listáról, hogyha kifogástalan munkát szeretnénk végezni. Ahogy minden modern változatnak, úgy ennek is megvolt a mechanikus elődje, aminek a használata kevésbé volt olyan hatékony, mint a mai típusok.

A benzines fűnyíró már számtalan formában kapható, elég csak egy pillantást vetni a szerszamkell.hu webáruház kínálatára. Mikor kell mellette dönteni és meddig felel meg az elektromos változat? Amennyiben nem óhajtunk nagyobb területet lenyírni, mint 2-300 m2, addig tökéletese meg fog felelni egy elektromos változat is.

Ezt inkább családi házaknak, illetve üdülők kertjeinél érdemes használni. Egyébként minden gyártó fel szokta tüntetni, hogy a terméket mekkora terület megmunkálásához ajánlja. A benzines fűnyíró kialakítása környezetbarát és a működése csendes, kevés karbantartást igényel, szemben a benzines fűnyírókkal. A benzines fűnyíró talán egyetlen előnye a hatékonysága. Nagyobb gyűjtőtartállyal rendelkezik, viszont sokkal hangosabb és több karbantartást igényel a bonyolultabb motor miatt.

Gondoskodni kell a megfelelő üzemanyagnak az utánpótlásáról is. A benzines fűnyíró típusai között létezik önjáró változat is, aminek a kezelhetősége még a dombos területeken is könnyű. Ezeket a teljesítményük miatt már használhatjuk az 5-600 m2 területeken is gond nélkül. A választáskor vegyük figyelembe a vágásszélesség mértékét, mert ennek meghatározó szerepe van a nagyobb területek megmunkálása közben!