A medence vegyszer alkalmazása higiéniailag fontos


A nagy nyári melegben semmi sem üdítőbb, mint egy kellemes fürdőzés a medencében. A hűsítő víz és a kiváló társaság minden bizonnyal hatékonyan hűti testünket a kánikulában. Ilyenkor emberek millió keresik fel a vízpartokat vagy strandokat. Azonban a kulturált fürdőzés biztosítására, a medencék vizét kötelező tisztán tartani, megfelelő medence vegyszer révén. A szakértők tisztába vannak azzal, hogy milyen karbantartási műveleteket kell végezni, hogy mindig tiszta, csillogó és egészséges vízben fürödhessünk.

A medencetisztítás négy lépésből áll, amihez megvan a megfelelő medence vegyszer is. Az első fontos lépés a víz pH minőségének helyreállítása, hiszen csak a nem túl lúgos és nem túl savas víz alkalmas a különböző medence vegyszer családok alkalmazására. Az optimális Ph érték 7,2-7,6 között van. Miután ezt sikeresen teljesítettük, jöhet a következő lépés, ami a klór és algaölő szerek megfelelő mennyiségi és időbeni adagolása. Létezik lassan oldódó és gyorsan oldódó klóradalék is, tehát igen lényeges a jó medence vegyszer kiválasztása.

Ezek a szerek tökéletesen kiölik a baktériumokat és zöld élőlényeket, algákat a medence vizéből. Ezt követően már csak az úgynevezett pelyhesítés folyamata következik. Ehhez is megtalálható a piacon a megfelelő összetételű medence vegyszer, ami kristálytisztává és csillogóvá teszi a vizet, ezen felül megköti a lebegő szennyeződéseket is. A szakemberek jól tudják, milyen gyakorisággal kell elvégezni ezeket a műveletsorozatokat ahhoz, hogy mindig tiszta és csillogó vízben úszhassanak az emberek.

Természetesen, az időjárás és a használat intenzitása nagyban befolyásolják a medence vegyszer családok használatának gyakoriságát. A hatékonyabb védekezés érdekében, a kisebbeket érdemes esetleg lefedni, például otthon, a saját kerti medencék esetében. Persze máskor is indokolt ezt megtenni, hiszen a biztonság mindennél előbbre való és ahol kisgyermek él a családban, a balesetek elkerülése érdekében tennünk kell, hogy még véletlenül se eshessen bele a vízbe.