Makita szerszámok

Makita ütvefúrók kényelmes markolattal


Bizonyára nem szorul bemutatásra ez a népszerű szerszámgép, hiszen aki ilyet szeretne vásárolni, az vélhetően tisztában van a felhasználási lehetőségekkel. Ezekből pedig akad bőven, hiszen a Makita ütvefúrók 3 opcióval rendelkeznek. Ütvefúrásra kapcsolva nekieshetünk a kemény tégla- és betonfalaknak.

De miért lenne ez hasznos otthoni környezetben? Például azért, mert a legtöbb esetben még egy kép falra akasztása is lehetetlen feladattá válhat, hogyha nincs kéznél egy Makita ütvefúró. Manapság már mindenki nagyképernyős TV-t vásárol. Helytakarékosság szempontjából egyértelműen előnyös ezeket a falra szerelni egy falikonzol segítségével.

Azért, hogy ezt megfelelően rögzíthessük, mindenképp szükség lesz a Makita ütvefúrók képességeire. A beépített bútorok, polcok, műanyag kábelcsatornák falra szerelésekor szintén nélkülözhetetlen eszköz. A vésőfunkciót is érdemes kiemelni, hiszen ezzel elő lehet készíteni a falban, betonpadlóban húzódó vezetékek helyét.

A falhoronymaróval előzőleg kijelölt szakaszt, egy hagyományos Makita ütvefúróval és egy vésőszárral minden probléma nélkül kivéshetjük. Kérdés, hogy milyen keménységű falhoz használjuk. Ha több 10 méteres szakaszokat szeretnénk vésni a falba, akkor célszerűbb egy vésőkalapács alkalmazása, ami kifejezetten erre a célra készült. Viszont a téglával, habtéglával az ütvefúró vésőfunkciója is minden további nélkül megbirkózik. A forgásirány változtatható csak úgy, mint a fordulatszám. A Makita ütvefúrók rezgéscsillapítóval vannak ellátva és a markolatuk ergonomikus a kényelmesebb használat érdekében.