Borotvaéles fűrészfogak

Láncfűrész élező többféle változatban


Azért, hogy mindig hatékonyan haladjon a munka, a szerszámoknak kifogástalan állapotban kell lenniük. Egy merülőben lévő akkus csavarozóval vagy egy kopott fúrószárral nem lehet csodákat tenni. Az elhanyagolt szerszámgépekkel kínlódás a munka. Ez a helyzet a láncfűrésszel is, aminek az élezésre szorulnak a fogai.

Hogyha nem képes belekapni a fába úgy ahogy kell, akkor csak erőltetjük a motort. Talán a vékonyabb lécekkel, ágakkal még megbirkózik, de egy vastagabb gerenda esetében csődöt mond a láncfűrész élező nélkül. De minek kéne nekünk egy ilyen szerszám, amikor a legtöbb műhelyben van satu, amibe be lehet fogni a láncfűrészt és általában reszelő is akad, amivel meg lehet élezni a tompa, kicsorbult fogakat?

Ha sűrűn van szükségünk a szerszámgépre, akkor érdemes egy láncfűrész élező gépet beszerezni, amivel sokkal gyorsabban oldható meg a probléma és ez esetben satura sem lesz szükség. A láncfűrész élező manuális változata is megtalálható a szerszamkell.hu kínálatában. Ez már inkább akkor ajánlott, amikor csak néha akad valami aprítanivalónk.

Bár időigényesebb a használata, az tény, hogy egyszerűbben lehet ezzel boldogulni, mint egy átlagos reszelővel, aminél fontos figyelni, hogy pontosan milyen szögben tartjuk és merre húzzuk. A láncfűrész élező használata egyszerű, ezért nem kell kísérletezgetni, amíg végre ráérzünk a megfelelő technikára úgy, mint a már említett satu és reszelő esetében. A karbantartott gépek meghálálják a törődést és ez már az első élezés után érezhető lesz. Tehát van létjogosultsága a láncfűrész élezőnek, amit bárki beszerezhet az interneten keresztül, a barkács webáruház kínálatából.