köles vetőmag

Köles vetőmag az ideális takarmánynövény termeléshez


Amennyiben szeretnénk gondoskodni arról, hogy az állataink kiegyensúlyozott táplálékforrást kapjanak, akkor szerencsés, ha rendelkezésre áll egy kisebb-nagyobb földterület, ahol megoldható ennek az előállítása. Természetesen nagyon alaposan át kell gondolni, hogy pontosan mit fogunk vetni a talajba. A Daily Double köles vetőmag hibrid számos szempontból számít kiváló választásnak. Egy olyan gyorsfejlődésű növényt kapunk, ami nemcsak kaszálható, hanem még külön legeltethető is. Amennyiben nem a konkrét magtermés begyűjtése a cél, akkor már 30 cm magas állapotában ráengedhetőek a jószágok, hogy falatozzanak belőle.

Amennyiben eléri a 60 cm magasságot, inkább kaszálni érdemes. A köles vetőmag kijuttatása májustól egészen augusztus közepéig elvégezhető. Gyors növekedésű és kiváló tápanyagforrás, de a fagyokra érzékeny, ezért a hideg szezon előtt mindenképpen be kell gyűjteni a hajtásokat. Kaszálás esetén érdemes hagyni 15 cm sarjút, hogy az újra kihajtás erőteljes legyen. A köles vetőmag remek befektetés, ha egy teljes szezonos állományt szeretnénk, amit több alkalommal vághatunk.

Mohar vetőmag eladó jó áron

Gyakran jelenthet gondot a takarmányellátás a nagyobb állattartók gazdáknak. Szerencsére könnyedén található mohar vetőmag eladó, amit okosan felhasználva feltölthetőek a tartalékok. Amennyiben gabonaállomány után vetjük el ezt a kultúrnövényt, akkor még a hideg beköszöntése előtt elég komoly tartalékot halmozhatunk fel. A szárazságnak jól ellenálló kultúra rövid idő alatt szárba szökik és bugahányás előtt kaszálható.

Ha komolyan érdekel bennünket a mohar vetőmag eladó formában, akkor a termekek.sersiafarm.hu weboldalon éri meg alaposabban körülnézni ennek érdekében. Remek árak, de ami még ennél is fontosabb, kiváló minőség vár minden érdeklődőt. Ismerjük meg a pontos termesztési technológiát, majd ennek függvényében történjen az alkalmazása! Mivel kisebb-nagyobb tételben egyaránt van mohar vetőmag eladó, így pontosan azt a mennyiséget rendelhetjük meg, amire szükségünk van.