edilkamin acquatondo

Kandalló betét többféle igény szerint


Sokan szeretnének kandallót az otthonukba, ugyanakkor azt is sokra értékelnék, ha ez egyúttal kazánként is működne. Nekik kétségtelenül az Edilkamin Acquatondo lesz a legjobb megoldás. Tisztázzuk először, hogy mit is takar ez a megnevezés. Ebben az esetben, a hazánkban legelterjedtebb vízteres kandallókról van szó, amelyek liftes rendszerrel működnek, vagyis felfelé-lefelé mozgathatóak. A vízteres kandallók Magyarországon roppant népszerűek, hiszen számos előnnyel rendelkeznek.

A vízteres típusban ugyanis egy víztartály van, amit a kandallóban égő tűz felmelegít. Ezt lehetőség van a központi fűtésrendszerre kötni, ami egy egész épület fűtését elláthatja, sőt, még használati meleg vizet is előállíthat vele. Szintén az Edilkamin Acquatondo típus mellett szól azon érv, hogy kiemelkedő teljesítményének köszönhetően, a rosszul szigetelt, elavult régi épületeket is képes felfűteni. Az Edilkamin Acquatondo típusnak vannak bizonyos hátrányai is, ezért a kandalloepites.hu weboldal szakemberei azt javasolják, hogy a vásárlók nézzenek körül a továbbfejlesztett konstrukciók között, például az ABX kínálatából! A modern kandallók egyre keresettebbek már Magyarországon is. A kiváló tulajdonságokkal rendelkező kandalló betét típusok korszerű és gazdaságos megoldást nyújtanak a fűtéstechnikában. A szakboltok többféle megoldást is kínálnak a vásárlóknak mind a belső, mind pedig a külső jellemzők alapján. A minimalista stílusú otthonokba is kitűnően beilleszthetőek a kandallók, ma pedig már rengeteg modern fajta létezik. A kandalloepites.hu webshopban is megtalálhatóak például a panoráma, az íves, valamint a sarok kandalló betét változatok.

A belső tulajdonságok szerint lehet választani vízteres vagy energiatakarékos tűzteret. Természetesen mindkettőnek megvannak az előnyei, ezért érdemes megfontolni azokat az igényeket, amelyeknek meg kell feleljen a kandalló betét. A szakértők ugyanakkor azt javasolják, hogy minden esetben olyan kandallót válasszunk, amelyiken van külső levegő bevezetési lehetőség. Ez biztonsági okokból roppant fontos. Erről a témáról bővebben szintén a weboldalon lehet olvasni.