izomátvágás nélküli térdprotézis beültetés

Izomátvágás nélküli térdprotézis beültetés Budapesten és Pécsett


Ön térdprotézis beültetésre vár? Ha nem szeretne később enyhébb vagy súlyosabb sántasággal, illetve fájdalommal küzdeni, érdemes az izomátvágás nélküli térdprotézis beültetés mellett dönteni, ami ráadásul Budapesten és Pécsett is elérhető. Mivel nyújthat Önnek többet az izomátvágás nélküli térdprotézis beültetés, mint a hagyományos?

A hazánkban is gyakran végzett protézis beültető eljárások hagyományosan a térd elülső részén ejtett, nagyjából 15-20 cm-es metszésből történnek. Egy ilyen alaposan feltárt műtéti terület, rendkívül jó rálátást biztosít az ortopéd sebésznek, akinek így lényegesen könnyebb dolga van.

Ugyanakkor a páciens már nem mondható ennyire szerencsésnek, mert számára nagyságrendekkel több kockázatot rejt magában egy ilyen operáció, mint a fentebb említett, izomátvágás nélküli térdprotézis beültetés. Ez utóbbival ugyanis nem választják le a négyfejű combizom belső részét a térdkalácsról és a quadriceps ínról, továbbá nem sértik fel a térdfeszítő inakat és az alatta elhelyezkedő nyáktömlőt sem.

Így a műtét utáni letapadások kialakulásának esélye és a rehabilitáció ideje is minimalizálható, a teljes mozgáspálya, azaz a teljes térdhajlítás elérésének esélye pedig maximalizálható. Mindez elérhető Budapesten és Pécsett, Dr. Dománnál. Kérjen személyes vagy online konzultációt Ön is!