Gyönyörű panoráma Isztambulban

Isztambul utazás ikonikus helyszínekkel


Kereskedelmi és kulturális főváros, ezért látnivaló akad bőven. Ráadásul a tenger és a mediterrán éghajlat sokakat csábít egy Isztambul utazás elkezdésére.

Nem csoda, hogy turisták ezrei, tízezrei látogatják az egykori Oszmán birodalom és Bizánc fővárosát. A Hagia Sophia monumentális keresztény templom a kihagyhatatlan látnivalók közé tartozik. Mivel este bámulatos fényárban úszik a Kék mecsettel együtt, ezért nemcsak nappal érdemes megtekinteni.

A Topkapi Szultáni palota szintén lenyűgöző látványt nyújt azoknak, akik az Isztambul utazás mellett döntenek. Itt tekinthető meg többek között a 300 szobás hárem, illetve a hóhér szökőkútja.

Aki szeret hétvégén kijárni a piacra, az itt biztosan otthonosan fogja érezni magát, bár itt a hangulat egészen más, hiszen több mint 5000 üzlet várja az érdeklődőket. Ne rémítsen meg senkit az, hogy az árusok mennyire rámenősek, mivel itt ez a szokás. Szándékosan magas árat mondanak a portékáikra, mert elvárják, hogy alkudozzunk velük. Az Isztambul utazás közben ezt is érdemes kipróbálni, hogyha azt szeretnénk, hogy teljes legyen az élmény.