napelem rendszer telepítő cégek

Így dolgoznak a napelem rendszer telepítő cégek


Az elmúlt években, de legfőképpen hónapokban, olyan hirtelen átrendeződések következtek be az energetika színterén, amire kevesen számítottak. Amíg eddig egy napelem rendszer csak vágyálom volt sokaknak, addig az hirtelen elérhetővé és gyorsan megtérülővé vált. A világban zajló események és gazdasági átrendeződések új dolgokat hoztak magukkal. Mindenki igyekszik megőrizni otthona kényelmét és ehhez a modern tudomány fejlett technikai berendezéseit használja fel.

A napelem rendszerek az egyik leginkább megtérülő, legalábbis ami a magyarországi természeti viszonyokat illeti. A napos órák száma lehetőséget kínál arra, hogy még a téli hónapokban is megoldható legyen az energiaszükséglet kielégítése. Természetesen ehhez szükség lesz a profi kivitelezésre, valamint a megfelelő teljesítményre. Többségében elmondható, hogy az 5 kW rendszer egy átlagos családi otthon igényeit kielégíti. A dolog többnyire úgy történik, hogy a megtermelt energiát betáplálja a rendszer a hálózatba és onnan veszi ki a felhasználó a szükséges mennyiséget.

Ilyen körülmények között az elszámolással lehet játszani, ami könnyedén nullára hozhatja ki a villanyszámlát. A napelem rendszer telepítő cégek a legtöbb esetben a havi fogyasztás alapján is tesznek árajánlatot. Érdemes ezt az értéket figyelembe venni. Természetesen, ha tervben van valamilyen plusz, nagyobb fogyasztó, például hőszivattyú telepítése, akkor azt muszáj hozzákalkulálni a fogyasztáshoz. Attól, hogy felkerülnek a napelemek a tetőre, még könnyedén előfordulhat túlfogyasztás.

Ilyenkor ugyanis a legtöbben elengedik magukat és elkezdik felhalmozni a különféle elektronikus berendezéseket, amelyek könnyedén megduplázhatják az addigi igényeket. Érdemes tehát átgondoltan vásárolni és nem dőzsölni. Ilyen módon a napelemes rendszer már 10 év alatt megtérülhet és mindezt úgy, hogy legalább 30-40 éven át működik gond nélkül, minimális javítások és csere mellett. Az ST Solar munkatársai a tervezéstől kezdve, a papírmunkán át a kivitelezésig, mindenben segítenek. A közös együttműködés eredménye pedig garantáltan gyümölcsöző lesz.