lézeres szemműtét

Így dolgozik egy budapesti szemészeti központ


Közel 30 éve már annak, hogy Magyarországon is kezdtek lézeres szemműtéteket végezni, persze a technológia fejlődésével egyre modernebb eljárásokat alkalmaznak az orvosok. Napjainkban már nem csupán a fővárosban lehetséges ilyen operációk elvégzése, hanem néhány vidéki nagyvárosban, mint például Debrecenben is igénybe vehető a szolgáltatás. Egy profi szemészeti központnál (06 1 240 6334, 1126 Tartsay Vilmos u. 14) többféle lézeres szemműtét kezelés közül is lehet választani. Mindenki igyekszik körültekintően eljárni, a legjobb orvoshoz bejutni, illetve a leginkább megfelelő beavatkozást választani, amikor a látásának élességét szeretné visszakapni.

Érthető módon, a tökéletes egészségügyi szolgáltatás kiválasztása esetén nem az ár az elsődleges szempont, de azért megkerülhetetlen tényező. A fenti címen megtalálható Budai Szemészeti Központban négyféle lézeres szemműtét választható és ezek közül mindegyiknek megvan a maga előnye.

A legköltséghatékonyabb eljárás a PRK szemműtét, ami választható ebben a központban, viszont ez jár a legtöbb kellemetlenséggel és a gyógyulási idő is ennél a leghosszabb. Az aktív betegeknek számítaniuk kell arra, hogy a beavatkozás után legalább 7-10 napig nem tudnak visszatérni a munkájukhoz. Ezért is meggondolandó ez a műtét. Az érintésmentes Zero-Touch operáció esetében, ami értelemszerűen többe kerül, mint az előző, hamarabb kitisztul a látás és a regeneráció is gyorsabban lezajlik.

Az említett felszíni beavatkozással szemben, a LASIK lézeres szemműtét nagyon remek, tapintatos módszer, ami után néhány órával jó látás alakul ki a páciensnél. A legmodernebb és árban is a legdrágább lézeres szemműtét a FEMTO, ami után azonnal vagy néhány óra múlva kialakul az éles kép, a páciens pedig akár másnap munkába állhat. A beavatkozás aznap minimális kellemetlenséggel jár, de ez nagyon hamar megszűnik. Mindegyik metódusról bővebben olvashatunk a budaiszemeszet.hu weboldalon, ahol felvehetjük a kapcsolatot a szemészeti központtal és megbeszélhetünk mindent.