Innovációs verseny

Idén is elkezdődött a mentorprogram


Mi lenne velünk azon technológiai szabadalmak nélkül, amelyek olyan nagy hatással voltak az emberi civilizáció fejlődésére?! Vajon hol tartanánk ma, hogyha Alexander Graham Bell inkább megtartja magának a telefon ötletét? Éppen az ilyen ötletek miatt, mentorprogramot indított a Design Terminál, ahol olyan cégek jelentkezését várják, amelyek szeretnének előállni egy olyan termékkel vagy szolgáltatással, ami a közösség jólétét szolgálja. Természetesen a telefont sem a semmiből találták fel.

Mint tudjuk, Bell előtt még nagyon sokan próbálkoztak. Abban mindenki egyetért, hogy az alapokat Morsenek sikerült lefektetnie a távíró berendezésével. Mentorprogramot indított a Design Terminál, ezért most mindenkinek megvan rá az esélye, hogy egy teljesen új ötlettel álljon elő a meghatározott kategóriákban, de egy már meglévő technológiát is továbbfejleszthet, elvégre a dolgok újragondolása is gyakran jövőbe mutató eredménnyel végződhet.

Azért, hogy egy vállalkozás sikeres legyen a különféle újító fejlesztések terén, rendkívül kemény munkára van szükség. Ezért mentorprogramot indított a Design Terminál, hogy segítse a feltörekvő cégeket, amelyeknek a szándékában áll valami innovatív dolgot alkotniuk. Így született meg a Design Terminal innovációs versenye az E.On-al, ami az energetikai rendszerek és hálózatok terén vár új ötleteket a környezetvédelmi vagy természettudományos háttérrel rendelkező jelentkezőktől. Ezért, hogy mindennap élvezhessük a már megszokott kényelmes életünket, nagyon sok energiára van szükség, amit a különféle erőművek biztosítanak.

A Design Terminal innovációs versenye az E.On-al többek között kitér arra is, hogy miként biztosítsuk a szükséges energiamennyiséget anélkül, hogy a természetet károsítanánk ezzel. A „Vigyázz a madárra!“ elnevezést kapta az a verseny, ahol a jelentkezőktől olyan ötleteket várnak, amelyekkel meg lehet reformálni a villamoshálózatokhoz köthető madárvédelmi problémákat. Design Terminal innovációs versenye az E.On-al azért is csábító, mivel nyereményekre is számíthatnak a benevezett csapatok.