izomhúzódás kezelése

Hogyan lehet hatékony az izomhúzódás kezelése?


Az izomhúzódás olyasmi, ami szinte kivétel nélkül bárkivel előfordulhat. Gyakori sportsérülés, de bármikor kiválthatja valamilyen hirtelen, szokatlan mozdulat. Szerencsére az izomhúzódás kezelése nagyon egyszerűen megoldható. Annyi a lényeg, hogy azonnal el kell kezdeni, és az erre a célra kifejlesztett készítményt kell használni.

Általában a láb, a kar, a váll, a hát vagy a has izmaival történik ez a baleset. Jellemzője a hirtelen megmerevedő, ellazulásra képtelen izomzat, ami izomfájdalommal jár együtt. Az izomhúzódás kezelése elengedhetetlen, hiszen az érintett testrész mozgatása ilyen tünetek mellett komoly kihívást jelenthet.

Éppen ezért érdemes a kezelést már a sérülés helyszínén elkezdeni. Az erre leginkább alkalmas gél hűsíti a sérült felületet. Ettől az erek összehúzódnak, így kevesebb folyadék szivárog az érfalakon át a szövetek közé. Így, az izomhúzódás kezelése csökkenti annak az esélyét, hogy fájdalmas duzzanat alakuljon ki.

A későbbiekben célszerű gyógynövény alapú gélt vagy sprayt használni. A gondosan válogatott növényi összetevők kiváló eredményeket képesek produkálni. A mentol és a citromolaj közismerten remek hűsítők. Ez sokat segít a fájdalomcsillapításban, ami az izomhúzódás kezelésének fontos része.

A kúszó fajdbogyó olaj szintén hozzájárulhat ehhez a folyamathoz. Ez a természetes metil-szalicilát tartalmának köszönhető. Emellett az izom helyi keringését is fokozza, ami jelentősen gyorsítja a gyógyulási folyamatot. Jó szolgálatot tehet még a levendulaolaj és a bergamottolaj. Ez a két anyag az izomhúzódás kezelése szempontjából az izomlazító hatása miatt érdekes.

Emellett sokat segíthet két kiváló, a keringést serkentő anyag: az erdei fenyőtűolaj és a rozmaringolaj. A készítmény rendszeres használata esetén a merev izmok hamarabb visszanyerik a rugalmasságukat. Ám van még valami, ami létfontosságú az izomhúzódás kezelése szempontjából. A teljes gyógyulásig kímélni kell a meghúzódott izmot! Ha az ember ezt nem tartja be, az jelentősen lassítja a folyamatot.