használt notebook

Használt notebook vásárlása napjainkban


Laptopok és notebookok között szinte csak a méret a különbség. Egy használt notebook mérettől függetlenül is kerülhet annyiba mint egy laptop. A következő kérdés ami felmerülhet, hogy mégis melyikre van szüksége? Ez talán nem is annyira számottevő, ha tisztában van a laptop és a notebook közötti különbségekkel.

Régebben laptopnak azt a számítógépet hívták, ami nagyobb méretű volt, de csak annyira, hogy egy táskában elférjen, hogy hordozni is tudják. A súlyuk nagyobb volt mint a mostani modelleknek, ezt nehezítette egy fül, a könnyebb szállítás érdekében. Ezek utódai ma a 17” vagy annál méretesebb képernyőátmérővel rendelkező gépek.

A notebook pedig ennél valamivel kisebb darab, ami alkalmasabb például arra, hogy az ember magával vigye az egyetemre jegyzetelni. A notebook mai utódai a 15,6” körüli átmérőjű modellek. Nem is olyan régen ezek a darabok még olcsóbbak voltak, mára azonban árban megközelítik a nagyobb méretű laptopokat. Éppen ezért, talán jobban megéri a használt notebook mellett voksolni.