Három típusú webáruház bérlés található a piacon


Ha webáruház bérlésen gondolkodik, jól meggondolandó, hogy milyen megoldást választ, még mielőtt belefogna. Ugyanis a webáruház bérlésnek három féle típusa létezik a piacon, ezért érdemes utánajárni, hogy Önnek melyik lenne a legmegfelelőbb megoldás. Bármelyik típust is választja, a webáruházat csak saját bejegyzett domain névvel érdemes üzemeltetni!

  1. Igyenesen használható webáruházak vagy nyílt forráskódú webshopok. Az ilyen webáruházaknál egyáltalán nincs garancia a szolgáltatás hibamentes működésére, és főként az elején sok munkaórát kell beleölni, hogy jól működjön a rendszer. A szolgáltató pedig bármikor úgy dönthet, hogy megszünteti vagy fizetőssé teszi. Ráadásul az ilyen ingyenes webshopok felületén megjelenített hirdetésekből szerez bevételt a szolgáltató, és gyakran megesik, hogy épp a konkurencia akcióit fogja hirdetni, hisz itt érheti el a legtöbb potenciális vásárlóit.
  2. Webáruház bérlés fix éves vagy havi díj ellenében. A gyakorlatban ez a legjobban használható és működő megoldás. Nem kell egyedi fejlesztésekre költeni, nincs fenntartási költség, és bármikor visszamondható kevés veszteséggel. Ha pedig beindul, a webáruház meg is vásárolható, és további, egyedi fejlesztésekkel felruházható. De egy bérelt webáruház hosszútávon is működtethető, hisz a 30-50 ezer forintos éves bérleti díj 10 év alatt sem éri el egy egyedileg lefejlesztett webáruház költségét.
  3. Webáruház bérlés jutalék ellenében. Az ilyen típusú webáruházak szolgáltatója 3-5-10%-os jutalékot kér az eladások után, mint bérleti díj. Ez egy bizonyos forgalom felett elérheti a fix bérleti díjas webáruházak éves költségét, és az eladások növekedése alapján ez egyre csak költségesebb lesz, ezért nem biztos, hogy előnyös lehet.