Értékes információk a pajzsmirigy alulműködés tüneteiről


Mindenki járt már úgy, hogy bizonyos tünetek egy bizonyos dologra világítottak rá, majd kiderült, hogy teljesen más a probléma. Ez a helyzet áll fenn akkor is, ha a következőket tapasztalja: hajhullás, ödéma, depresszió, hangulatváltozások vagy menstruációs panaszok. Ezek a panaszok ugyanis lehetnek a menopauza, de a pajzsmirigy alulműködés tünetei is.

Annak érdekében, hogy mihamarabb leszűküljön a kör, keressen fel egy orvost, aki egy egyszerű teszttel megállapítja, hogy melyik problémával találja szemben magát. A bizonytalanság nem jó, mivel a legtöbben esetben az ember hajlamos arra, hogy saját maga vásároljon különböző készítményeket, anélkül, hogy pontosan tudná, mi okozza a panaszokat.

Mivel a pajzsmirigy alulműködés tünetei nagyon hasonlítanak a menopauza tüneteire, nem szabad hagyni, hogy meghatározott kezelés nélkül maradjon! Ugyanis az is előfordulhat, hogy mindkét probléma fennáll, és ilyenkor a tünetek súlyosbítják egymást. A legjobb tehát az, ha felkeresi az orvosát és elvégez egy tesztet. A pajzsmirigy alulműködés tünetei ugyanúgy orvosolhatók gyógyszerekkel és természetes készítményekkel is.

Sokan még mindig abban a hitben élnek, hogy csakis a gyógyszerek használnak. Viszont azzal is számolni kell, hogy akinek a szervezete érzékeny bizonyos vegyületekre, az mellékhatásoktól is szenvedhet. A természetes kezelés ezzel szemben nem jár fájdalmas mellékhatásokkal, és hosszú távú eredményhez vezet. A progeszteron krémet számos esetben használják.

Mint ahogy az a nevében is benne van, a progeszteron szint helyreállításában komoly szerepet játszik, de ugyanakkor a pajzsmirigy alulműködés tünetei esetében is jótékony hatást ér el. Ezek mellett a krém a nőgyógyászati problémák számos terén is beválik: menstruációs fájdalmak enyhítését elősegíti, de a száraz bőrt is remekül hidratálja, miközben az ösztrogéndominanciát megszünteti.

Amennyiben szeretne többet megtudni arról, hogy milyen módon enyhíthetők még a pajzsmirigy alulműködés tünetei, kattintson a WTN oldalára, és ismerje meg a témát részletesebben!