elektronikai hulladék átvétel

Elektronikai hulladék átvétel környezettudatosan és gazdaságosan


A 21. század első évtizedeiben nagy hangsúlyt kapott a környezetvédelem és biztos, hogy ezt követően is ez lesz a középpontban. Minden ember saját maga tehet azért, hogy a természet szebb, egészségesebb és zöldebb legyen. Kétségtelen, hogy a MÉH telepek által kínált elektronikai hulladék átvétel egy kiváló lehetőség arra, hogy valaki zöld módon váljon meg azoktól a berendezésektől, amikre már nincs szüksége.

Miért is annyira lényeges ez? Nem titok, hogy amikor az elektronikai hulladék a szemétlerakóba jut, mondjuk a kommunális szeméttel együtt, akkor nemcsak a még működőképes alkatrészek, de sok esetben akár nagy mennyiségű nemesfém, arany, ezüst, palládium is kerül a vegyes hulladékok közé.  Sok esetben pedig ezek a kütyük és szerkezetek olyan anyagokat is tartalmaznak, amik ártalmasak a környezetre nézve.

Ha a talajba kerülnek, akkor az számtalan kárt okozhat, megannyi veszélyt jelentve a növényekre, állatokra és emberekre. A hulladékudvarokban történő elektronikai hulladék leadás az egyetlen környezetbarát módja a feleslegessé vált, leselejtezett elektromos berendezés, eszköz ártalmatlanításának. Az elektronikai hulladék átvétel szolgáltatást régóta kínálja a Méhes Hulladék cég.

Gazdaságos és zöld az akkumulátor felvásárlás

A fent említettek vonatkoznak a különféle akkukra is. A gépjárművek ezen lényeges tartozékai a veszélyes hulladékok közé tartoznak. Tehát nem is meglepő az akkumulátor felvásárlás lehetőségének keresettsége. A szakértők tudják, hogy a veszélyes eszközökben található alapanyagokat és a környezetre káros tartozékokat, folyadékokat miként hatástalanítsák.

A jövedelmező, gazdaságos jelleg pedig azért adott, mert ugye az akkuk egy része értékkel bíró, hasznosítható anyagokat tartalmaz. Az értékes hulladékok begyűjtése és szakszerű kezelése egyfelől környezetvédelmi-, másfelől gazdasági érdek. Aki az akkumulátor felvásárlás mellett dönt, az egyrészt a saját pénztárcájának tartalmát gyarapítja, másrészt pedig védi a természetet. Rengeteg méhtelep, akárcsak a fent említett, régóta foglalkozik a savas ólomakkumulátorok begyűjtésével és hasznosításával.