Egy újabb nagyszerű robotgép, a robotfűnyíró


A háztartási robotgépek rendkívül megkönnyítik az életünket, hiszen a megfelelő beállításokkal felügyelet nélkül is elvégzik helyettünk a feladatainkat, ráadásul tökéletesebben, mint amire mi valaha is képesek lennénk. A rohamosan fejlődő technológiának köszönhetően pedig egyre több és egyre jobb képességekkel rendelkező eszközeink lehetnek, melyek sorát most egy robotfűnyíró is kiegészítheti.

Ezzel a praktikus készülékkel végre a fűnyírás, gereblyézés, begyűjtés terhétől is megszabadulhatunk, ráadásul a kertünk is szebb lesz, mint bármikor. Ugyanis a robotfűnyíró naponta vagy kétnaponta elvégzi ezt a számunkra megterhelő feladatot, ami által dúsabb, egészségesebb és zöldebb pázsitot varázsol, mint amit el tudnánk képzelni.

Ez azért lehetséges, mert a szép fű titka is, mint bármilyen más növényé, a folyamatosan törődés, amit jelen esetben a fűnyírás adhat meg és az a néhány milliméter levágott fű, ami visszahullva a földre szinte azonnal komposztálódik. Tehát a robotfűnyíró pont azt adja meg a gyep számára, amire annak szüksége van, és amit önerőből igen nehéz lenne kivitelezni, hiszen kinek van ideje mindennap füvet nyírni?

Azonban a robotfűnyíró telepítése csak egyszeri alkalmas meló, amit ha megfelelően hajtunk végre, akkor hagyhatjuk teljesen önállóan dolgozni, mert nem fog galibát okozni, és az eredmény is kiváló lesz. Nem kell megijedni, a robotfűnyíró telepítése nem egy bonyolult feladat, csupán néhány szabály megtanításából áll, hogy merre mehet és merre nem a robotunk, mikor és melyik napokon lépjen üzembe stb.

A robotfűnyíró telepítése a határoló kábel elhelyezésével kezdődik, ami pontosan megmutatja majd, hogy melyik területen dolgozhat a berendezés. Ezáltal megvédhetjük más növényeinket a letarolástól, a készüléket megóvhatjuk a sérülésektől és a gyerkőc játszóterétől, a háziállatok közeléből is távol tarthatjuk. A határoló kábelt tehetjük a földre, amit 1-2 héten belül benő a fű, így észrevétlenné válik, vagy maximum 6 centiméter mélyre a földbe is behelyezhetjük.