radiátorzománc

Bírja a hőt a radiátorzománc


A régi, elavult fűtőtestek csúnyán mutatnak a felújított lakásban. Ilyenkor felmerül a kérdés, hogy jobb lenne ezeket lecserélni vagy elég csupán átfesteni? A radiátorzománc megadja a választ erre az égető problémára.

Kétség sem férhet hozzá, hogy bizonyos veterán fűtőtestek stílusos dizájnnal rendelkeznek. Amennyiben még mindig megfelelő hatásfokkal üzemelnek, felesleges lenne ezeket lecserélni. A radiátorzománccal esztétikus végeredményt érhetünk el.

De mi az oka annak, hogy nem használhatunk bármilyen festéket? Elsősorban azért, mert a radiátorzománc jól bírja a magas hőt. Nem kezd el repedezni, majd lepattogni, hogyha megfelelően jártunk el a felhordásakor.

A régi festékréteg eltávolítása minden esetben kiemelten fontos. Ha ez nem történik meg, akkor a radiátorzománc korántsem lesz olyan tartós, mint azt szeretnénk. De nem is néz ki jól, hogyha a régi rétegre visszük fel az újat. A csiszolást és zsírtalanítást követően kezdhetjük az új réteg felvitelét. Nemcsak fűtőtestekhez, hanem más fémfelületekhez is használható.