A webáruház készítés, nemcsak programozási feladat


Aki webáruházban szeretne értékesíteni vagy akár az üzlete mellett webáruházban is, bizony nem elég megbízni egy programozót, vagy bérelni egy webáruházat, nagyon sok gyakorlati dolgot kell előkészítenie, mielőtt a termékek feltöltéséhez lát.

Mielőtt webáruházat bérel vagy webáruházat készítettet mindenképpen végig kell gondolnia, mit kell tudnia a webáruházának. Lesznek-e az egyes termékeinek változatai: például, szín, méret, kiszerelés vagy egyéb tulajdonság. Azután milyen úton fogja eljuttatni a csomagokat vásárlóinak, kit bíz meg a szállítással és mennyi lesz a szállítási költség.

Mi lesz a fizetés módja, lesz-e utánvét, azaz készpénzfizetés is vagy csak átutalás illetve kártyás fizetési lehetőség – és melyik változat. Lesz-e személyes átvételi lehetőség és milyen címen – illetve lesz-e olyan rendelési értékhatár, vagy valami más okból, amikor a szállítás ingyenes lesz.

Mind eközben el kell készítenie vagy készíttetnie a termékek fotóit, akár többet is egy-egy termékhez, ügyelve a minőségre és a fotók méretére. A rossz pixeles fotók nagyon sokat ronthatnak bérelt webáruházunk megjelenésén. Ajánlatos termékekhez részletes és egyedi vonzó leírást mellékelni.