napelem

A napelem és a napkollektor előnyei


Sokan vannak tévhitben azzal kapcsolatban, hogy mennyire aknázható ki a napenergia, mint alternatív energiaforrás. A legtöbben úgy vélekednek, hogyha az otthonuk kedvezőtlenebb feltételeket biztosít a napelem használatára, akkor minden bizonnyal nem is érdemes ebbe beruházni. Holott ez nincs így.

Magyarországon az évi átlagos napsugárzás lehetővé teszi, hogy dőlésszögtől, tájolástól vagy bármilyen más tényezőtől függetlenül is lehessen annyi villamos- és hőenergiát termelni, ami gazdaságossá tudja tenni az Ön házát. A beruházás néhány év alatt megtérül, utána pedig lényegében ingyen használja a villanyt, a meleg vizet és a fűtést.

Sokan keverik a napelem és a napkollektor szerepét. A napelem mono- vagy polikristályos cellákból álló lap, ami a napsugárzást elektromos energiává alakítja át. A napkollektor viszont a napenergia felhasználásával közvetlenül állít elő fűtésre, vízmelegítésre használható hőenergiát és rendszerint vákuumcsövekből áll.

Igény szerint külön-külön lehet használni, az igazán költséghatékony életmód érdekében viszont érdemes mindkettőt kiépíteni, esetleg más megoldásokkal és energia-felhasználó rendszerekkel összehangolni. Hogy pontosan miként működik a napelem és a napkollektor, azt részletesen el tudja olvasni a honlapunkon. Cégünk ezen rendszerek megtervezésével, kiépítésével és üzembe helyezésével foglalkozik.

Tervezésünknek köszönhetően, nemcsak egy család megélhetését tudjuk megkönnyíteni, ipari létesítményeknek is remek megoldásokkal jövünk. A napelem és kollektor, az inverter és a tartószerkezet minden esetben 5-30 éves garanciával érkezik, így a pénzéért biztos lehet benne, hogy a legjobbat kapja.