A mezőgazdasági pályázatok is elismerik a baktériumtrágya szükségességét


Ma már az egyik legfontosabb a vállalkozók életében, így a mezőgazdaságból élőknek, a növénytermesztésben érdekelteknek is az információ. Nem csak a technológiai újdonságok, hanem az is, hogy mindenről, így a lehetséges plusz forrásokról is időben tájékozódjanak.

A mezőgazdasági pályázatok olyan plusz forrást jelenthetnek, amik nem csak a napi gondok megoldásában, vagy egy-egy jelentősebb gép megvásárlásában, hanem a termőföldek minőségének a javításában is segítségére lehetnek a gazdálkodóknak. A több évtizede tartó nagyüzemi gazdálkodás, a túlzásba vitt műtrágyázás kizsigerelte a talajokat.

A hasznos baktériumok – melyek a talajélet fenntartásáért felelősek – szerves trágyával nem pótolhatóak, hiszen nem áll rendelkezésre elegendő mennyiségű szerves trágya. A talajok regenerálására szerves trágya hiányában a baktériumtrágya a legalkalmasabb.

Ezt felismerve a mezőgazdasági pályázatok kiírói lehetővé tették, hogy támogatás erre a célra is igényelhető legyen. A talajbaktériumok kutatása évtizedek óta zajlik a Phylazonit Kft laboratóriumaiban. A Phylazonit munkatársai hisznek abban, hogy a magyar talajoknak a magyar specialitásokat figyelembe vevő baktériumtrágyára van szüksége. Segítve partnereiket a pályázatokkal kapcsolatban is megadnak minden tájékoztatást.