Dixit

A Dixit fejleszti a memóriát


Melyik az a társasjáték, amely Marie Cardua francia művész szokatlan, szürrealisztikus illusztrációival van díszítve? Természetesen ez az egyedi és szemet gyönyörködtető Dixit, aminek a lapjai egy művészeti galériában is helyet kaphatnának, de egy-egy képeslap formájában is csodálatos látványt nyújtanának. A Dixit játékban nem kevesebbet kell tennie, mint olvasni a barátai gondolataiban.

Mindegyik résztvevőnek hat kártyát osztanak. A kezdő játékos kiválaszt egy kártyát, és kitalál egy nevet. Ezután a kártyát képpel lefelé helyezi az asztalra, és mindenki más kikeres a saját kártyái közül egy ennek megfelelőt és leteszik ők is. A vezető összekeveri azokat, majd sorban egymás mellé fekteti. Ezután kezdődik csak a móka!

Kapcsolja be az elemző képességét és hallgasson az intuícióira! Ha kitalálja melyik volt az eredeti kép, akkor három pontot kap. A Dixit számos díjat elnyert már a világ különböző országaiban, és jogosan tekintik az egyik legjobb kortárs játéknak. Érdekes elfoglaltság mind a társasjátékokban tapasztalt embereknek, mind a kezdõknek.