ágyak

A ágyak kiválasztása fontos döntés


Hálószoba berendezésénél sok szempontot figyelembe kell vennünk. Az első feladatunk, hogy a kapható ágyak közül kiválasszuk a nekünk legjobbat. Az első döntés az esztétikáról szól. A kárpitos ágyak általában kicsit drágábbak és nem biztos, hogy minden stílushoz illenek. Vannak olyanok, amelyek fakeretesek és bár ezek kissé puritánnak tűnhetnek, viszont több berendezéshez passzolnak.

Azokról az ágyakról sem szabad megfeledkezni, amelyek szekrényként is működnek, mivel ezáltal plusz helyet nyerünk ahhoz, hogy a ruháinkat vagy valami mást elpakoljunk. Ezután át kell gondolnunk a méretet. Mekkora a szoba? Hányan fognak rajta aludni? Azok a párok, akiknek gyermekeik is vannak, gyakran tapasztalják, hogy nem mindig kettesben telnek el az éjszakák, így erre is érdemes gondolni. Ha nem tudunk dönteni, de a négyzetméterek megengedik a nyújtózkodást, akkor válasszuk inkább a nagyobbat. Sohasem beszélhetünk ágyakról anélkül, hogy a matracot is vizsgálnánk és talán ez a legfontosabb döntés. Sajnos lehet bármilyen szép az ágykeret, ha este nem tudunk rajta békésen aludni. Napjainkban a habmatracok a leginkább elterjedtek, mivel strapabíróak és még a formakövetésük is nagyszerű.

Nemcsak szellőznek, hanem kényelmessé tesznek minden estét. Ami a keménységet illeti, az már személyes preferencia, ezért érdemes a boltban kipróbálni mindet, hogy még könnyebben tudjunk dönteni. Ha olyan ágyakat nézünk, amihez ágyrács is kell, akkor mindenképpen a matrac kiválasztása után vegyük meg ezt a kiegészítőt, hogy még jobban aludjunk.