Nagy feladat a gyereknevelés


A gyereknevelés nem egyszerű feladat, még azoknak sem, akiknek már van benne gyakorlatuk. Ezért sok esetben tesszük fel a kérdést, amikor már nem bírunk a lurkókkal, hogy vajon hol rontottuk el? Sajnos, nagyon sok helyen el lehet rontani, ám ezek a hibák a legtöbb esetben megelőzhetőek vagy kiküszöbölhetőek, ahogy ezt ide kattintva olvashatjuk ebben a cikkben.

Az emberi kapcsolatok a toleranciára, az elfogadásra alapulnak, ezért nem szabad állandóan azt éreztetnünk a gyerekkel, hogy mi vagyunk a felsőbbrendűek, mivel felnőttek vagyunk.

Legyünk a legjobb barátja, akire felnéz, és így hallgatni fog a szavunkra és a tanácsainkra. Amint olvashatjuk ebben a cikkben, gyakran előfordul az elkényeztetés, amikor mindent ráhagyunk, hiszen ő a legfontosabb, és igyekszünk mindent megadni, viszont ezt egy idő után ki fogja használni a csemeténk.

Könnyen mutathatunk a viselkedésünkkel rossz példát. Amint olvashatjuk ebben a cikkben is, próbáljunk meg néha a gyerek fejével gondolkodni, hogy könnyebben megtalálhassuk a közös hangot.