Lassan fejlődött ki a modern TV távirányító


Manapság már mindenkinek teljesen természetes, hogy nagyon sok rendszert távvezérlő egységgel lehet irányítani. Nem kevés időbe telt azonban, amíg a modern technika eljutott erre a szintre. Az egész a TV távirányító megjelenésével kezdődött. Első alkalommal még vezetékes rendszer volt, ami teljes mértékben össze volt kötve a készülékkel.

A vásárlók elégedetlensége aztán odáig vezetett, hogy megjelentek az első önállóan működő TV távirányító típusok. Ezek még valamilyen fotocellás rendszerrel működtek, ami hajlamos volt arra, hogy a napsugarak hatására teljesen önálló életre kelljen és önmagától váltogassa a csatornákat, ami eléggé idegesítő tudott leni, főként amikor éppen egy kedvenc film ment.

A technika azonban nem állt meg ezen a szinten és hamarosan megjelentek az ultrahanggal működő TV távirányító készülékek. Ezek aztán már mind méretükben, mind megbízhatóságukban közelebb álltak a jelenlegi termékekhez. Láthatjuk, hogy nem egyből jelentek meg a modern rendszerek és nem kevés időbe telt, amíg a mai szintre fejlődtek.