hajpakolás használata

Hajpakolás használata: mit, hogyan és mikor?


A hajápolásban jártas személyek, szakemberek szerint érdemes nagyjából minden ötödik alkalommal a balzsam helyett, inkább a hajpakolást választani. A hajpakolás használata lényegesen javítja a haj szerkezetét, azt még egészségesebbé és szebbé varázsolva. A lényeg, hogy legalább 15 percig hagyja hatni azt az ember. Sokan sajnos ezzel nincsenek tisztában és a balzsamozás után, és nem ahelyett használják a hajpakolást, aminek az eredménye, hogy a hajkorona túlságosan nehézzé válik. A hajbalzsam elsősorban a haj hidratáltságáért, mindennapos ápolásáért felelős, de alkalmatlan annak regenerálására.

A hajpakolás használata tehát igazán fontos. A sikert a megfelelő hatóanyagok adják, amik helyreállítják hajszálak felületén keletkezett sérüléseket és megerősítik a hajszálakat. Alig pár kezelés után megfigyelhető, hogy azok sokkal erősebbek és fényesebbek lesznek, illetve könnyen kezelhető és jól formázható marad a haj. A hajpakolás használata nem más, mint egy speciális kényeztetés, amit a haj gyorsan meg is hálál. Az ápoló hatóanyagok mélyen a hajszálakba hatolnak, így a sérült haj is megerősödhet. Mielőtt persze valaki a hajpakolás használata mellett dönt, nem szabad elfelejtse, hogy hetente egyszer ajánlott ezt bevetni és akkor is maximum 30 percet hatni hagyni.

Borsmentaolaj, a felfrissülés természetes módja

Az otthonos hangulat a harmónián alapszik. Sokan élnek bizonyos illóolajjakkal ennek elérése érdekében. A borsmentaolaj révén hamar fel lehet frissülni, ugyanis a friss, mentolos illatot beszívva kitisztulnak a légutak és nagymértékben javul a légzés. Remekül élénkít, illetve csökkenteni tudja a fáradtságot, növelve az éberséget, garantálva a tiszta gondolkodást.

A használat előtt szükséges észben tartani, hogy a borsmentaolaj hatása igazán erős. Épp ezért bőven elég az illóolaj üvegcse kupakját letekerni és néhányat szippantani belőle. Adagolható ez a légtisztítóba is, és ekkor szintén elég pár cseppet a szerkezetbe juttatni. A borsmentaolaj a szépségiparban is kedvelt. A bőrápolóban elkeverve ez képes megnyugtatni és csillapítani az izmok működését.