alapvakolat

Az alapvakolat kiemelt fontosságú


Ennek az úgynevezett védőrétegnek az elkészítéséhez napjainkban már beszerezhetőek kész termékek, amelyeket nem kell a helyszínen kikeverni. Az efféle alapvakolat óriási előnye, hogy csak vizet kell adni hozzá és máris lehet vele dolgozni.

Érdemes megemlíteni, hogy létezik kézzel és géppel felhordható variáció. Ha kész terméket választ, akkor biztos lehet abban, hogy egyenletes lesz a végeredmény és sokkal gyorsabban halad majd a munka. A készítmény elsődleges feladata természetesen az, hogy korrigálja a felületen lévő egyenetlenségeket és gondoskodjon a pára áteresztéséről. A kültéri alapvakolat általában két rétegben kerül fel a falra 1,5 és 2 cm vastagságban. Rendkívül fontos, hogy legalább olyan szilárdságú cementtartalma legyen, mint a rákerülő burkolóanyagnak.

Ellenkező esetben lehúzhatja a falról. Annak érdekében, hogy a második réteg jobban tapadjon, az alapot mindkét irányban körülbelül 5 centiméterenként meg kell karcolni. Az alapvakolat különböző kiszerelésben vásárolható meg a szaküzletekből.