A pezsgő másképp él a köztudatban


A filmekben az igazán gazdag és gáláns emberek mindig valamilyen kivételes itallal kínálják meg vendégeiket, akkor is, ha nem jeles alkalomról van szó, hanem mindössze egy gyors látogatásról. Sajnos még ma is a pezsgő másképp van számon tartva, mint legközelebbi rokona, a bor, hiszen míg utóbbit akár napi szinten fogyasztják, előbbiből csupán ünnepnapokon bontanak ki egy palackkal.

Persze ez is arról árulkodik, hogy olyannyira kivételes, miszerint az emberek többsége ünnepi italként tartja számon, ezért csak a különleges pillanatok megkoronázásaként koccint ezzel a nedűvel. Azonban lassacskán a gyártók mégiscsak elérik az áhított céljukat, hogy a pezsgő másképp, vagyis gyakrabban legyen fogyasztva.

Amúgy is a kimondottan ajánlott élni egy kis pezsgővel rendszeresen, mert számtalan pozitív hatása van a szervezetre. Persze nem kell túlzásba esni, hiszen a magas alkoholtartalma miatt könnyen a rabjává válhat az ember, de naponta egy pohárka egyáltalán nem jelent veszélyt, sőt, segít az egészség megőrzésében.