kondenzvíz szivattyú

A kondenzvíz szivattyú segíti a kazán működését


A korszerű fűtési kazánok számos innovatív elemmel is el vannak látva. Az egyik ilyen a rendszer szerves részét képező kondenzvíz szivattyú. Igen fontos a hibátlan működése, mivel ez valójában egy automatikusan működő átemelő berendezés, ami segíti a kondenzációs kazán működését.

A kondenzvíz szivattyú beszerelése a kondenzátum folyó cső alá javasolt, fagymentes és száraz helyiségbe. Kizárólag vízszintesen rögzíthető. Az eklima.hu webáruházban többek között ez a termék is megtalálható, mégpedig olyan elismert gyártóktól, mint amilyen az Albatrex és az Aspen.

Az ilyen gyártmányú pumpák rendeltetésszerű használat mellett szavatoltan időtállóak, de folyadék nélkül semmiképp sem működtethetőek, mert az a rendszer károsodását eredményezné. Az egyes termékek mellett a webhelyen fel vannak tüntetve az adott készülékek fontos paraméterei. Tájékozódni lehet annak terén, hogy milyen az adott kondenzvíz szivattyú maximális emelőmagassága és vízhőmérséklete, a zajszintje, az áramlás mértéke és az IP védelem.