kislány fülbevaló

A kislány fülbevaló mérlegelési szempontjai


Megoszlanak a vélemények azzal kapcsolatban, hogy melyik az ideális kor a gyermekek esetében, amikor először kellene ékszert viselni. Valószínűleg a kislány fülbevaló az első olyan darab, ami szóba jön, amennyiben kicsikről van szó. Sokkal kisebb azok aránya, akik a nyakláncban, karkötőben és egyéb darabokban látnák a megfelelő ékszert.

A fülbevaló sok esetben már az első néhány hónap után bekerül a fülecskébe, bár el kell ismerni, hogy nagyon eltérnek a szokások kultúráktól, nemzetiségtől, földrajzi elhelyezkedéstől, esetleg vallástól függően. Egészen másként viszonyulnak az ékszerekhez például az ázsiai országokban, de még a nevezett földrészen belül is megoszlanak a társadalmi elvárások.

Visszatérve a magyarországi viszonyokhoz, a kislány fülbevaló rendszerint féléves kor körül kerül a kicsi fülébe. Ez a darab azonban sokáig nem szokott benne maradni, hiszen egyrészt a méret gyorsan változik még ebben a korosztályban, illetve az ízlések, az esetleges érzékenység, irritáció is változtathat a dolgokon.