repceméz

Páratlan tulajdonságokkal bír a repceméz


Nyáron a repceföldek hihetetlenül gyönyörű látványt nyújtanak. Hatalmas napsárga takaróra hasonlítanak és szédítő illatot árasztanak. Annak ellenére, hogy ezt a növényt takarmánynak tekintik, más célokra is felhasználják. Kiváló minőségű növényi olaj, valamint finom és aromás repceméz készül belőle. Ezt a terméket sárga szín jellemzi, enyhén fehéres árnyalattal, valamint csodálatos és páratlan aromával.

Az íze nagyon édes, azonban enyhe keserű íz is tapasztalható rajta. A textúrája nagyon sűrű és gyors kristályosodás jellemzi. Az európai országokban a repcemézet nagyra értékelik, a sok hasznos tulajdonságának köszönhetően. Ezért nevezi a legtöbb méhész élő méznek.

Számos gyógyászati termék nélkülözhetetlen összetevője, ezen kívül más hasznos kiegészítőkkel együtt gyakran használják táplálkozási célokra is. Egyes országokban hatékony természetes gyógymódként alkalmazzák a szív- és érrendszer megbetegedéseire. A terápiás tulajdonságai azonban ezzel nem érnek véget. Megfázás esetén tejben oldott repcemézet ajánlott fogyasztani.