IP kamera rendszer

Az IP kamera rendszernek számos előnye van


Bátorság és talán butaság is lenne kijelenteni, hogy a biztonsági analóg rendszerek ideje lejárt, ám az igazság az, hogy manapság egyre nagyobb teret nyernek a jóval modernebb megoldások a piacon. Az IP kamera rendszer, bár még mindig valamivel drágább, mint a hagyományos analóg társa, az egyre csökkenő árkülönbségnek és az ultramodern megoldásoknak hála, hihetetlen népszerűségnek örvend.

Ami mindenképpen az IP kamera rendszerek mellett szól, az a kiváló minőség, ami a szóban forgó egységek által készített videókat jellemzi. A felbontás elképesztő, hiszen akár 5 megapixelesek is lehetnek a biztonsági rendszer videói.

Az ilyen kiváló minőségi mozgó képeken az arcfelismerés vagy a rendszámtáblák leolvasása is elképzelhető, így az IP kamera rendszer hatalmas szerepet játszik az egyes bűntények megoldásában és lezárásában is. Persze, ha az IP kamera rendszer előnyeiről beszélünk, nem hagyhatjuk figyelmen kívül az átviteli módot sem, ami nemcsak gyorsabb, mint az analóg egységek, de jóval megbízhatóbb is.