A bowling is megmozgatja az izmokat


Azok, akik szeretnek mozogni, sportolni és társaságba járni, gyakran nem találják a helyüket, amikor beköszönt a tél és már nem lehet annyi időt a szabadban tölteni. Nekik ideális megoldás a bowling, ami ugyan fedett helyen játszható, nem a szabadban, de kiválóan megmozgatja az izmokat. Mivel csoportosan is lehet játszani, így a társaságról sem kell lemondani.

Hazánkban a bowling a 90-es évek elején jelent meg, de szülőhazájában, az Amerikai Egyesült Államokban ennél jóval régebbre nyúlik vissza a játék története. Nálunk luxusszállodákban épültek először olyan pályák, ahol ki lehetett próbálni a bábujátékot, ami sok dologban hasonlít, az itthon is nagy múlttal rendelkező tekére, de azért eltérések vannak bőven.

Ma már annyira népszerű lett a bowling idehaza, hogy kikerült a luxusszállodákból és országszerte rengeteg pálya üzemel, ahol megfelelő körülmények között várják a játékosokat. Ezek a pályák bátran nevezhetőek szórakoztató centrumoknak is, hiszen némelyikben mozi is található, mások játszóházzal rendelkeznek, ahol a gyermekek szórakozhatnak, amíg a felnőttek sportolnak.

Étterem és bár is található mindegyik bowling pálya mellett. A játékhoz 10 bábura és egy golyóra van szükség. A bábuk szabvány szerint készülnek, így minden esetben egységes méretűek és a súlyuk is azonos. A golyók szintén szabványosak, bár itt csak egy súly tartomány van meghatározva, amin belül változhat. Sokan szeretnek saját golyóval játszani, amit már megszoktak. Erre is lehetőség van minden bowling pályán.

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük